سفارش تبلیغ
صبا ویژن
http://up.p30room.ir/uploads/13696855421.jpg
ادبیات امریکا علیه ایران
نوشته شده توسط ســرباز در ساعت 10:55 عصر
سخنگوی وزارت خارجه دولت اصلاحات در گفتگو با روزنامه آرمان:
در یک سال گذشته ادبیات آمریکا علیه ایران سخت تر و فشارش بیشتر شده/ گره زدن سرنوشت دولت به مذاکرات اشتباه بود

 

 گروه سیاسی- رجانیوز: این روزها برای تایید بی نتیجه بودن مذاکره با آمریکا جهت حل مشکلات دخلی کشور، نیاز به دنبال کردن اظهارات منتقدان شاخص  دولت یازدهم نیست بلکه با یک رصد ساده در برخی روزنامه ها و رسانه های حامی دولت و اصلاحات می توان اعتراف به «بی نتیجه» بودن مذاکره با آمریکا را مشاهده کرد؛ چنانچه حمید رضا آصفی سخنگوی وزارت خارجه دولت اصلاحات در گفتگو با روزنامه آرمان نکات قابل تاملی را مطرح کرده است.

به گزارش رجانیوز، این دیپلمات سابق در بخشی از سخنانش با اشاره به تغییر رویکرد دولت روحانی در عرصه دیپلماسی و در مقابل تندتر شد آمریکایی ها می گوید:

«در یک سال گذشته یعنی از شهریورسال گذشته تا کنون، شاهد تغییر فضای دیپلماتیک اطراف ایران بوده‌ایم. نمی‌توانیم از مذاکرات نام ببریم ولی از بازشدن فضا و تحرکی که به موجب آن در عرصه سیاست خارجی ایران پیدا شد صحبت نکنیم ولی از طرف دیگر ادبیات و فشارهای آمریکا عوض نشده است. در برخی از زمینه‌ها تلخ‌تر و سخت‌تر هم شد. این هم خودش تجربه‌ای برای جمهوری اسلامی بود.»

وی در بخش دیگری از اظهاراتش با اشاره به لزوم انعطاف پذیری آمریکایی ها برای به ثمره نشستن مذاکرات تاکید می کند:

«طرف مقابل از خود انعطاف نشان دهد و حقوق هسته‌ای ایران را بپذیرد. توافق و تفاهم جامع و پایدار تنها با رعایت حقوق طرفین صورت می‌گیرد. می‌شود گفت فاصله‌ها زیاد و اختلافات هم فراوان است اگر آمریکا به منطق روی بیاورد و حقوق هسته‌ای ایران را به رسمیت بشناساند، قطعا مشکلات حل می‌شود. اگر رفتار آمریکا عوض نشود می‌توان گفت در به پاشنه قبل می‌چرخد و مذاکرات چندان امیدوارکننده نیست. باید صبر کرد و رفتار ایالات متحده را در شهریورماه دید. اتفاقات فلسطین نشان داد که روند آمریکا تغییر پیدا نکرده است، معتقدم ایالات متحده در چنبره سیاست‌های رژیم‌صهیونیستی گرفتار آمده است.»

آصفی در ادامه با انتقاد از افرادی که سرنوشت دولت را به مذاکرات هسته ای گره زده اند می گوید:

«گره زدن سرنوشت یک دولت به جریان مذاکرات ملی کاری بسیار اشتباه بود. اینکه ما باید فکر کنیم تا آذر ماه باید به نتیجه برسیم حرف درست و منطق درستی نیست، توافق نکردن بهتر از یک توافق بد است. این فشارها باید از روی دولت برداشته شود. دولت روحانی از دو سو تحت فشار است یکی موافقان و حامیان دولت، اگر دولت ها تحت فشار برای گرفتن نتیجه قرار بگیرند در نهایت موجب می شود که اعتماد به نفس آنها از میان برود و از یک موضع برابر نتوانند صحبت کنند. دسته دیگر مخالفین دولت هستند، ما باید کمک کنیم برای اینکه به نتیجه برسیم نه اینکه دولت را به سمت جلو با عقب هل بدهیم.»

سخنگوی وزارت خارجه دولت اصلاحات در پایان ضمن تاکید بر اینکه باید نسبت به آینده مذاکرات نه خوشبین و نه بدبین، بلکه «واقع گرا» بود، تصریح می کند:

 «انتظار حسن‌نیت از غرب و اتحادیه اروپا توقع بیجایی است. آن چیزی که ما احتیاج داریم اراده سیاسی آنهاست. اگر در این مدت آنها اراده سیاسی را از خود بروز دهند به جرات می‌توان ادعا کرد که مذاکرات به نتیجه می‌رسد. در غیر این‌صورت باید منتظر زمان دیگری یا تمدید مذاکرات ماند.»

این اظهارات در حالی است که تا پیش از انتخابات ریاست جمهوری یازدهم و انتخاب آقای روحانی، بسیاری معتقد بودند به محض آغاز مذاکرات با آمریکا بسیاری از مشکلات داخلی قابل حل است و حتی می توان در فرصت های کوتاهی مانند 100 روز و 6 ماه تغییرات قابل توجهی در اوضاع داخلی کشور بوجود آورد اما در این مدت نه تنها روند دشمنی های آمریکا با ملت ایران تغییری نکرده بلکه بر حجم آن نیز افزوده شده است؛ چنانچه جندی قبل مجید تخت روانچی معاون وزیر خارجه در گفتگو با روزنامه شرق از «بی تاثیر» بودن گفتگوی تلفنی اوباما و روحانی سخن گفت و چندی بعد نیز صادق خرازی مشاور محمد خاتمی در امور سیاست خارجی تاکید کرد در یک سال گذشته علیرغم تلاش دولت یازدهم برای ارتباط با آمریکا، «هیچ ادله ای مبنی بر تغییر سیاست آمریکا در قبال ایران وجود ندارد و برخی علاقه دارند فکر کنند که همه چیز عوض شده است!»  

منبع: رجانیوز



کلمات کلیدی : دولت یازدهمامریکا


 
 

شارژ ایرانسل

فال حافظ

Free counter and web stats