وزیر اطلاعات با بیان این که شاید سؤال شود که چرا سران فتنه دستگیر نمی شوند، تصریح کرد:
اتفاقاً این آرزوی آنهاست و با این موضوع بسیار مدبرانه برخورد شده و عصبانیت سران فتنه از همین است، زیرا آنها در پی قهرمان بازی هستند.
حجت الاسلام والمسلمین حیدر مصلحی که روز پنجشنبه که در پاسداشت حماسه 9 دی در شهرری به ایراد سخن پرداخته بود، با بیان این مطلب، به تبیین مؤلفه های فتنه پرداخت و افزود: در جامعه دچار فتنه افراد به جای اصول و ارزش ها، اشخاص را ملاک تشخیص حق از باطل قرار می دهند و خودی ها علیه حکومت و حاکمیت معارضه می کنند.
وزیر اطلاعات افزود: در فتنه سال 88 کسانی با صدور بیانیه، مهندسی نظام دینی و انقلاب را زیر سؤال بردند که پیش از انقلاب، در جریان انقلاب و پس از آن نقش داشتند، اما اکنون در حال بروز دادن ذات حقیقی خود هستند. مصلحی گفت: عده ای از این افراد همچون اعضای نهضت آزادی به دنبال این بودند که سلطنتی از بین برود و سلطنتی دیگر به جای آن بیاید و امام خمینی(ره) فقط به عنوان فردی که استعداد و پتانسیل بالایی در ایجاد حرکت داشت، قبول داشتند نه به عنوان ولی فقیه.
وی افزود: یکی از سران فتنه در دوران مسئولیتش می گفت که ولایت فقیه دیکتاتوری و استبداد دینی است و وقتی از او سؤال شد که در دوران امام خمینی(ره) چه می کردید گفته بود که ما فقط امام را دوست داشتیم. وزیر اطلاعات، لغزش خواص را مؤلفه دیگر فتنه دانست و گفت: در فتنه 88 بسیاری از خواص که ادعاهای بلندی داشتند و شخصیت و اعتبار خود را از سفره انقلاب به دست آورده بودند ساقط شدند.
مصلحی افزود: سرویس های اطلاعاتی بیگانه از جمله سرویس اطلاعاتی انگلیس که از ابتدای انقلاب درصدد براندازی بودند نیز با نفوذ بر روی خواص و آقازاده های آنان به دنبال خط دهی و ایجاد لغزش در آنها بودند. وزیر اطلاعات به هم ریختن مرز میان دوست و دشمن و وجود عقبه مردمی را از دیگر مؤلفه های فتنه بیان کرد و گفت: سرانه فتنه در دورانی خودی نشان دادند و عقبه ای پیدا کردند ولی کسی از باطن آنان خبر نداشت. مصلحی گفت: جا به جا شدن متن و حاشیه نیز مؤلفه دیگری است که باید بسیار به آن توجه کرد زیرا دشمن با سرگرم کردن مردم به فروع آنان را از توجه به اصول بازمی دارد.
وزیر اطلاعات با اشاره به سرمایه گذاری هفت میلیارد و 700 میلیون دلاری استکبار در چند سال اخیر برای براندازی نظام گفت: دستگاه اطلاعاتی کشور در جریان فتنه دستاورد بسیار بزرگی داشت و توانست با برخورد با شبکه های مجازی که دشمن حساب بسیاری روی آن باز کرده بود، آنان را وادار به اعتراف به شکست کند.
مصلحی در بخش دیگری از سخنانش به تشریح ویژگی های حماسه نهم دی پرداخت و گفت: این حماسه کاملاً خودجوش و برخاسته از احساسات دینی جریحه دار شده مردم بود. وی با بیان این که برملا شدن چهره واقعی منافقان و سران فتنه از دیگر ویژگی های حماسه نهم دی بود، افزود: مردم در این حماسه حرف آخر را زدند و آن تأکید بر جایگاه رهبری و ولایت فقیه بود.
منبع: کیهان