دو سال پس از فروش افسانه ای اخراجیها و فاصله دست نیافتنی کارگردانان صاحبنام سینمای ایران برای رقابت با دهنمکی، امسال پس از جشنواره فیلم فجر، برخی رسانه ها سعی کردند فیلم "جدایی نادر از سیمین" فرهادی را بهعنوان یک تهدید جدی برای اخراجی ها مطرح کنند اما بهتازگی تهمینه میلانی نیز سودای رقابت با اخراجی ها را در سر دارد.
به گزارش رجانیوز، در این میان، نظرسنجی برنامه هفت در آخرین برنامه قبل از اکران سینمایی نوروز 90 به حاشیه های تازه ای در این رقابت دامن زد که تاکنون ادامه یافته است.
نتایج نظرسنجی هفت در پاسخ به این سوال که "از میان دو فیلم مهم اکران نوروز، کدامیک با استقبال بیشتری روبرو می شوند؟"، در حالی به نفع اخراجیها تمام شد که از چند روز قبل، برخی سایت های رسانه های وابسته فارسی زبان و نیز حامیان جریان فتنه در فیس بوک، سوژه تحریم اخراجیها3 و حمایت از جدایی نادر از سیمین را مطرح کرده بودند.
البته این سوژه جدیدی نیست، بهطوری که سه سال پس از اکران "اخراجیها1"، هنوز بسیاری از کارگردانان ایرانی با سودای فروشی نزدیک به اخراجی ها پا به این عرصه رقابت گذاشته اند اما تاکنون این فقط یک "ادعای فروش" و "توهم رقابت" بوده و هنوز همه فیلم ها فاصله ای دست نیافتنی با فروش هشت میلیاردی "اخراجیها2" دارند.
اما تصاحب جایزه سیمرغ بهترین فیلم از نگاه تماشاگران توسط "جدایی نادر از سیمین" در غیبت "اخراجیها3"، زمینه رقابت این فیلم با فیلم دهنمکی را از زمان جشنواره ایجاد کرد و به این ترتیب، طبیعی بود که این فیلم در این نظرسنجی در کنار اخراجی ها در معرض قضاوت تماشاگران قرار بگیرد.
در آخرین مورد، نادیده گرفته شدن فیلم تهمینه میلانی در نظرسنجی برنامه هفت، اعتراض او را برانگیخت.
خبرآنلاین که مسئولیت ویژه! هجمه به دهنمکی و جریان ارزشی سینما و در مقابل حمایت از جریانی را که امسال با مضامین ضدانقلابی فیلمهایش به جشنواره آمده بود، برای خود تعریف کرده است، این گفتوگو را منتشر کرد. میلانی در این مصاحبه اظهار داشت: «فروش فیلم من در روز اول اکران در اریکه ایرانیان فقط 100 هزار تومان با "اخراجیها 3" تفاوت داشته و این در شرایطی است که فیلم من فقط 10 سالن دارد و "اخراجیها 3" با اعمال نفوذ 35 سالن.»
میلانی در حالی خودش را با دهنمکی مقایسه کرده که در اکران نوروزی قبلی نیز حضور داشت و علیرغم دست گذاشتن روی سوژه زرد با همان انگارههای فمینیستی در فیلم "تسویه حساب" نتوانست به فروش موفقی دست پیدا کند. او در این مقایسه نیز بهجای مقایسه فروش فیلمش در سراسر کشور یا حتی فروش فیلمش در سینماهای تهران با «اخراجیها3»، هوشمندانه دست به مقایسه فروش در سینمای شهرک غرب زده است. اما طنز ماجرا همینجاست که میلانی با دست گذاشتن روی سوژه های شبه فمینیستی، حتی در شهرک غرب هم از دهنمکی عقب می افتد که نشانگر معضلی اساسی در فهم او از مخاطب است.
او در حالی از اعمال نفوذ دهنمکی سخن به میان آورده که روشن است سینمادارها با منطق روشن اقتصادی، نمی خواهند بهترین فرصت فروش در سال را با موفق نبودن میلانی در جذب مخاطب و تماشاگران قمار کنند؛ مسئله ای که میلانی باید مانند رامبد جوان آن را از قبل درنظر می گرفت و برای جلوگیری از در حاشیه قرارگرفتن فیلمش، از رقابت کنار می کشید.
اتفاقا این سوالی است که پس از موفق نبودن "تسویه حساب" در اکران نوروز 89 نیز ذهن مخاطبان حرفه ای سینمای ایران را به خود مشغول کرد که چگونه باز هم سهمیه تهمینه میلانی در اکران نوروزی حفظ شده و چگونه او حتی با فیلمهای رده بندی شده نیز می تواند در لیست اکران نوروزی قرار بگیرد.
البته این روش محاسباتی در ارزیابی استقبال تماشاگران، در گزارش هایی که سایت خبرآنلاین برای مقایسه فروش فیلمهای سینمای ایران در دهه هشتاد بکار گرفته نیز اعمال شده است. به این ترتیب این سایت توانسته با حذف مخاطبان سینمای ایران در سراسر کشور و فقط با استناد به فروش تهران، کلاه قرمزی را در صدر فروش بنشاند و اخراجیها را در ردیف پنجم قرار دهد.
دهنمکی هم در وبلاگ شخصی خود به این سبک از خبررسانی مغرضانه اعتراض کرده و نوشت: «عصبانیت بعضی افراد از استقبال مردمی از اخراجی ها کار را به جایی رسانده که به جای نقد به فحاشی و ترغیب مردم به قاچاق فیلم و جعل آمار روی آورده اند. سایت خبر آنلاین در یک اقدام غیر اخلاقی و درج مطلبی سخیف بهطور غیر مستقیم مردم را در صورت تماشای اخراجی ها متهم به فقدان شعور کرد. درج کامنت های توهین آمیز و سانسور پیامهای طرفداران اخراجیها از دیگر اقدامات این سایت می باشد. گفتنی است این سایت وابسته به یکی دو آقازاده دم کلفت است که احتمالا پدرانشان را در نقش حاجی گرینف فیلم دیده و بر آشفته اند...»