بسم الله الرحمن الرحیم
هوشیاری حضرت آقا از آغاز رهبری در خصوص تهاجم فرهنگی:
دیدار مسئولین آموزش و پرورش سراسر کشور؛ سخنرانی تهاجم فرهنگی
پیروزی انقلاب اسلامی، دوران و عصر نوینی را در عالم پدید آورد. این عصر با ویژگیهای متمایزی که نسبت به دوران پیش از خود داشت، نظم پیشین نظام جهانی را به چالش کشید. از این رو بود که بلافاصله پس از پیروزی انقلاب اسلامی، سردمداران نظام جهانی به مقابلهی مستقیم با نظام نوپای اسلامی پرداختند.
اما ناکامی دشمنان در مقابلهی مستقیم با نظام جمهوری اسلامی در عرصههای براندازی نظامی و سیاسی، توجه دشمنان را بیش از پیش به نقاط قوت جامعهی اسلامی جلب کرد؛ یعنی به فرهنگ اسلامی جامعه. آنان تمرکز خود را بیش از پیش به تهاجم و از بین بردن بنیادهای فرهنگی معطوف کردند.
از همان روزهای آغازین رهبری آیتالله خامنهای در سال 1368، ایشان واقعیت مهمی را مطرح کردند که نوع نگاه ایشان به مسائل جمهوری اسلامی و راههای مقابلهی دشمنان با این نظام را برای ناظران بیرونی روشن میسازد. "بحرانهای فرهنگی" نخستین موضوعی بود که ایشان نسبت به آن هشدار دادند. هرچند که رهبر انقلاب پیش از دوران رهبری هم جسته و گریخته و در سخنرانیهای مختلف نسبت به تهاجم فرهنگی غرب به جهان اسلام هشدار میدادند، ولی در 7 آذر 1368 و تنها کمتر از 6 ماه از آغاز دوران رهبری، ایشان در دیدار با مجمع نمایندگان طلاب و فضلاى حوزهى علمیهى قم سخنرانى کردند و این نکته را از اساسیترین حربههای استکبار جهانی برای ضربه زدن به اسلام و انقلاب خواندند.
ایشان در یکی دیگر از مهمترین سخنرانیهاشان در مورد تهاجم فرهنگی -در تاریخ 21 مرداد 71 و در دیدار با وزیر و معاونان و رؤساى آموزش و پرورش سراسر کشور- نسبت به این موضوع هشدار دادند و تهاجم فرهنگی را چنین تعریف کردند: «تهاجم فرهنگى این است که یک مجموعه -سیاسى یا اقتصادى - براى مقاصد سیاسى خود و براى اسیر کردن یک ملت، به بنیانهاى فرهنگى آن ملت هجوم مىبرد.»
ایشان بین تهاجم فرهنگی و تبادل فرهنگی تمیز قائل شدند و تفاوت این دو را چنین بیان کردند: «در تبادل فرهنگى، هدف، بارور کردن فرهنگ ملى و کامل کردن آن است، اما در تهاجم فرهنگى، هدف، ریشهکن کردن فرهنگ ملى و از بین بردن آن است.»
رهبر معظم انقلاب در مورد تهاجم فرهنگی پس از جنگ چنین فرمودند: «دشمن با یک محاسبه فهمید که جمهورى اسلامى را با تهاجم نظامى نمىشود از بین برد. محاسبهى قبلى غلط از آب درآمده بود. دیدند با محاصرهى اقتصادى هم نمىشود. وقتى ملتى را محاصرهى اقتصادى کنند، اگر آن ملت یک ملت قانع، صبور، متکى به نفس و متوکل علىاللَّه باشد، مگر شکست خواهد خورد؟ هرگز شکست نمىخورد. [...] فهمیدند باید عقبهى ما را بمباران کنند. [...] عقبهى ما، در مبارزهى ملت ایران با قلدرى استکبار جهانى، عبارت بود از فرهنگ ما.»
به نظر میرسد این سخنان در جمع مدیران آموزش و پرورش را باید نشان از انتظار ویژهی رهبر انقلاب از آموزش و پرورش به عنوان اصلیترین نهاد مقابله کننده با تهاجم فرهنگی دانست.
منبع: khamenei.ir