جلیلی در این دیدار با اشاره به تفاوت قدرتهای استکباری در عصر حاضر نسبت به گذشته گفت: ویژگی قدرتهای استکباری در عصر حاضر نسبت به گذشته این است که رفتارهای آنها در گذشته بر اساس زور بود ولی در حال حاضر مبنای رفتار آنها تزویر است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: عده ای در حال حاضر در کشور ادعا میکنند عرصه سیاست خارجی، عرصه واقعیتها است نه عرصه آرمانها، آنها میخواهند با شعار واقعبینی اندیشه و آرمان امام را نفی کنند.
وی در این دیدار با اشاره به پایبندی دشمن به اصول و ارزشهای خود عنوان کرد: آقای اوباما در مناظراتی که با میت رامنی داشت به صراحت می گفت من کسی هستم که برای ارزش های آمریکایی می جنگم یا در جای دیگری می گفت ما ارزشهای خود را فدای امنیت ملی نمی کنیم این مطالب با جستجوی کوتاه در اینترنت قابل دسترسی است.
دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی افزود:تمام کسانی که در این عرصه مسئولیت می گیرند این نگاه را دارند بوش و کارتر هم چنین نگاهی داشتند به نحوی که بوش پسر در مراسم تحلیف خود می گفت: من تعهد خودم را به ارزش های سنتی آمریکا اعلام میکنم.
جلیلی اضافه کرد: حالا ببینید در فضای دانشگاههای ما اینگونه مطرح میشود که عرصه سیاست خارجی عرصه آرمانخواهی نیست و عرصه واقعیتها است خب این هم واقعیت هایی در سیاست خارجی است، که برهمین مبنای تئوریک است که آنها نگاه های خود را تبیین می کنند.
مسؤول سابق پرونده هستهای ایران گفت: در سال 84 در مذاکرات با آژانس پس از بحثهای طولانی به 6مورد اختلافی رسیدیم و جمهوری اسلامی توانست ظرف 6ماه به 6مساله باقی مانده پاسخ متقن و منطقی ارائه دهد به طوری که آژانس بین المللی انرژی هستهای در اسفندماه همان سال به این مساله طی نامه ای اذعان کرد ولی چند روز پس از آن علیه ما قطعنامه صادر کردند.
وی در خصوص حق هستهای کشورمان اظهار داشت: دفاع از حق هستهای دفاع از یک حق نیست بلکه دفاع از همه حقوق ملت است همانطور که در جنگ تحمیلی دفاع از خرمشهر اینگونه بود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به مذاکرات ایران با 5+1 در استانبول گفت: ما در مذاکرات استانبول استدلال کردیم که اگر گفتگوها برای همکاری است شما نباید رفتار خصمانه و قطعنامه های غیرقانونی بر علیه کشور ایران داشته باشید که البته آن ها پاسخی نداشتند و گفتگوها را ترک کردند کمتر از یکماه از این مساله نگذشته بود که نامه نوشتند بیایید گفتگوها را ادامه دهیم.
جلیلی در ادامه با اشاره به دیدار چندی قبل با کوفیعنان دبیرکل سابق سازمان ملل درباره سوریه با وی اظهار کرد: در دیدار با این وی گفتم که راهحل مشکل سوریه دموکراسی و برگزاری انتخابات آزادانه است دموکراسی با توپ و تفنگ انجام نمیشود و برخی قدرتها اجازه دموکراسی در این کشور را نمیدهند.
وی گفت: مقام معظم رهبری دو شاخص عمده را مطرح کردند: یکی دفاع از حقوق ملت و عدم عقب نشینی، دوم ایستادگی دربرابر زیاده خواهی ها که باید برفضای کلی مذاکرات با هر تاکتیکی حاکم باشد.
دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی ادامه داد: داشتن چرخه سوخت هستهای و غنی سازی 20 درصد و کمتر و بیشتر از آن حق تمام اعضای ان پی تی است و هیچ کسی نمیتواند برای ما حدی فراتر از آن مشخص و به ما تحمیل کند.
مسؤول سابق پرونده هستهای ایران تصریح کرد: در اجلاس مسکو با پنج محوری که در طرح پیشنهادی طرح کردیم آنها گفتند که ما را خلع سلاح کردید.
وی افزود: آنچه که در مذاکرات مطرح کردیم این بود که ما باید گامهای متوازنی بصورت دوطرفه برداریم و اینکه شما دیکته کنید و ما مجبور باشیم بپذیریم قابل قبول نخواهد بود.
جلیلی در بخشی دیگر از سخنانش نیز گفت: آنچه که بیشتر از محاکمه قضایی فتنه گران اهمیت دارد محاکمه آنها در افکار عمومی است.
مشرق نیوز